Unna dig massage

Unna dig massage

Massage, det är någonting du måste prova, om du inte redan gjort det! Jag unnar mig detta minst en gång i månaden, och jag jag älskar verkligen hur den får mig att känna mig.

Efter en lång arbetsdag finns det inget mer avkopplande än en skön massage som hjälper mig att lätta på spänningarna i musklerna och lugna sinnet. Men vart kan man gå för att få en fantastisk massage? Tja, det finns många olika alternativ nuförtiden! Du kan gå till ditt lokala spa eller wellnesscenter, eller till och med prova på hemmamassage med hjälp av massagestolar och andra apparater. Den här typen av terapi är inte bara bra för avslappning, utan även bra för cirkulationen och för att läka. Om du inte är säker på om du ska prova regelbunden massage eller inte, är här några av de fördelar du kommer att uppleva när du gör det:

1. Lindrar spänningar i musklerna.

När du får massage arbetar sig massören genom dina muskler och senor och använder olika tekniker för att lösa upp spänningar och knutar som orsakar obehag. När dessa områden luckras upp ökar blodcirkulationen till de drabbade områdena, vilket leder till minskad smärta och inflammation. Detta kan vara särskilt användbart om du har kronisk ryggsmärta eller nackstelhet efter att ha arbetat vid ett skrivbord hela dagen.

2. Ökar endorfinerna i kroppen.

Visste du att när vi känner smärta frisätter vår hjärna naturliga opioider som kallas endorfiner? Det fina med dessa kemikalier är att de inte bara fungerar som analgetika (smärtstillande medel) utan också får oss att känna oss lyckliga och avslappnad. Att få massage är ett utmärkt sätt att starta kroppens naturliga smärtlindringsmekanism och dessutom känna sig fantastisk under och efter behandlingen!

3. Förbättrar sömnkvaliteten.

Om du kämpar med sömnlöshet som håller dig vaken på natten kan regelbunden massagebehandling vara till stor hjälp.

Annika i Boxholm


Kommentarer är stängda.